Dziś będzie kulinarnie
Oto przepis na babeczkę:
1) weź gotową bazę w kształcie babeczki albo wytnij ją samodzielnie z troszkę sztywniejszego papieru lub tekturki,
2) przygotuj kawałeczek ozdobnego papieru na kokilkę,
3) udaj się do najbliższej pasmanterii w poszukiwaniu ozdobnej taśmy w kwiatki naszyte na tiulu (kwiatki można oczywiście wykonać własnoręcznie).
4) miej pod ręką magiczny klej do połączenia składników.
Ozdobny papier, u mnie akurat jednokolorowy ale za to ozdobiony wzorem z dziurkacza brzegowego, składamy w harmonijkę i przyklejamy do bazy, pamiętając aby papier troszeczkę wystawał poniżej podstawy babeczki.
Następnie nakładamy bitą śmietanę :)
- naklejamy ozdobną taśmę albo uwijamy z tiulu i tasiemki atłasowej ozdobne zawijaski.
Teraz nadszedł czas na przymocowanie babeczki do podłoża.
Wystający kawałeczek papieru nacinamy i odginamy skrzydełka na zewnątrz,
które utworzą podstawę dla stojącej babeczki.
I gotowe. Smacznego :)
Pozdrawiam
Baaardzo smakowicie:D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny kursik:) Dziękuję za odwiedziny i zapisanie się na candy. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń