czwartek, 29 września 2011

Przepis kulinarny


Dziś będzie kulinarnie


Oto przepis na babeczkę:
1)  weź gotową bazę w kształcie babeczki albo wytnij ją samodzielnie z troszkę sztywniejszego papieru lub tekturki, 
2)  przygotuj kawałeczek ozdobnego papieru na kokilkę,
3)   udaj się do najbliższej pasmanterii w poszukiwaniu ozdobnej taśmy w kwiatki naszyte na tiulu (kwiatki można oczywiście wykonać własnoręcznie). 
4)      miej pod ręką magiczny klej do połączenia składników.


Ozdobny papier, u mnie akurat jednokolorowy ale za to ozdobiony wzorem z dziurkacza brzegowego, składamy w harmonijkę i przyklejamy do bazy, pamiętając aby papier troszeczkę  wystawał poniżej podstawy babeczki.


Następnie nakładamy bitą śmietanę  :)
 - naklejamy ozdobną taśmę albo uwijamy z tiulu i tasiemki atłasowej ozdobne zawijaski.


Teraz nadszedł czas na przymocowanie babeczki do podłoża. 
Wystający kawałeczek papieru nacinamy  i odginamy skrzydełka na zewnątrz,
które utworzą podstawę dla stojącej babeczki.


I gotowe. Smacznego :)
Pozdrawiam

2 komentarze:

  1. Bardzo fajny kursik:) Dziękuję za odwiedziny i zapisanie się na candy. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i Wasze słowa :)